Skip to main content

Voorkom een bevroren waterleiding

24/7

Nu de temperaturen echt winters worden, is het heel belangrijk om aandacht te geven aan de buitenkraan. Voorkom een bevroren waterleiding! Want door een gesprongen waterleiding ontstaat er waterschade. Kranen in de buitenmuur hebben een grotere kans op bevriezingen, dan kranen binnen het huis. Doordat bevroren water uitzet kan de buitenkraan kapot gaan of nog erger de waterleiding kan springen, omdat er water in de waterleiding achterblijft. Sluit daarom de buitenkraan af, blaas de waterleiding indien mogelijk door en/of isoleer de waterleiding. Dit kan helpen om waterschade te voorkomen. Wilt u professionele hulp bij het afsluiten van de buitenkraan? Bel dan de Nivro Loodgieters: 06-54215986.

Voorkom een bevroren waterleiding

Wanneer u de tuin winterklaar gaat maken en dus ook de buitenkraan gaat afsluiten, volg dan deze tips:

  1. De leidingen zijn meestal ingedeeld in groepen. Deze kunt u afsluiten met de tussenkraan.
  2. Draai de tussenkraan van de leidingen dus dicht.
  3. Open het aftapkraantje om het water uit de leidingen te laten lopen.
  4. Draai alle andere kranen in de koude ruimte open. Laat de leidingen leeglopen.
  5. Sluit het aftapkraantje en de waterkranen af.

Oudere woningen

Bij oudere huizen (vorige eeuw gebouwd) is bevriezingsgevaar, vooral bij nachtvorst, groter dan bij nieuwbouwwoningen. Slechte isolatie veroorzaakt niet alleen leidingbevriezing, maar een bevroren leiding kan ook openscheuren, waardoor bij het ontdooien lekkage en waterschade ontstaat. Vanwege de verschillende bouwjaren, liggingen van de woning, isolatiemethoden en kwaliteiten, adviseren wij om altijd voorzorgsmaatregelen te nemen. Vakkundige hulp nodig? Bel nu 06-54215986.

Verwarmingslint

U kunt ook een elektrisch verwarmingslint laten aanbrengen, waarmee de zeer gevoelige leidingen tijdens vorst worden verwarmt, zodat die niet kunnen bevriezen. Wilt u meer informatie? Neem dat contact met ons op: 06-54215986.

24/7 spoed loodgieter

Ook in geval van spoed kunt u terecht bij Nivro loodgieters. Wij zijn 24/7 te bereiken en hebben altijd vakmensen rondlopen die u verder kunnen helpen. Zelfs op feestdagen zijn wij elk moment van de dag te bereiken. Dus heeft u spoed? Neem dan direct contact op door te bellen naar 06-54215986. Wij staan altijd klaar om u verder te helpen.

De zekerheden van NIVRO